live webinar

De antiwitwaswetgeving sinds de toepassing van de wet van 18 september 2017: aan welke regels moet de verzekeringsmakelaar voldoen om deze nieuwe te respecteren

29 oktober 2020 @ 09:00 - 12:30

Inschrijven Print sessie

Programma

09u00
Start van de LIVE webinar

Docent: Carl Wtterwulghe heeft ruim 40 jaar ervaring in de verzekeringswereld (o.m. bij Union Fenix Espagnol, Royale Belge, AXA en Delta Lloyd Life). Hij was actief lid van de commissie distributie en de werkgroepen MIFID bij Assuralia en bouwde zo een aanzienlijke kennis op over AssurMiFID en de uitwerking hiervan. Sinds 2014 is Carl Wtterwulghe actief als opleider voor verschillende opdrachtgevers. Ondertussen gaf hij al meer dan 300 opleidingssessies aan 6.500 deelnemers. Hij geeft ook regelmatig opleidingen voor maatschappijen en verzekeringstussenpersonen. Verder begeleidt hij tientallen distributeurs in verzekeringen bij de toepassing van AssurMiFID-gedragregels en de antiwitwaswetgeving.

De omzetting van de 4de Europese richtlijn in de wet van 18 september 2017 heeft de aanpak van het antiwitwasbeleid in België grondig gewijzigd. 

Nu is het niet meer voldoende om de regels te respecteren. Neen, de verzekeringsmakelaar moet binnen zijn of haar activiteiten kijken welke risico’s hij of zij loopt. 

Zo moeten de betrokken tussenpersonen binnen hun activiteiten nakijken welke factoren hun risico’s verhogen of verlagen. Dit alles binnen de context van het bestrijden van het witwassen van gelden en de financiering van het terrorisme. 

Zo moeten de verzekeringstussenpersonen procedures opstellen die er toe bijdragen om deze risico’s te vermijden.

Eens dit alles gebeurd is, moeten alle cliënten met een levensverzekering ingedeeld worden in een aantal risicoklassen. 

Tijdens deze webinar maakt Carl Wtterwulghe, als specialist, een stand van zaken van deze wetgeving op. Dit alles wordt aangevuld met praktijktips uit zijn eigen praktijk. Natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden.

12u30
Einde van de LIVE webinar en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

  • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Erkenningen

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 3 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

Confocus E-learning: Live webinar

Het E-learning platform van Confocus biedt u heel wat mogelijkheden!

  • Een live webinar vindt plaats op een vaste datum en uur. Log bij een LIVE webinar tijdig in!
  • Let op: bij uw 1ste inschrijving voor een (on demand of live) webinar krijgt u bijkomend ook een (éénmalige) mail van ons E-learningplatform met de vraag om een persoonlijk profiel aan te maken.
  • Via deze link gaat u naar het e-learningplatform waar u de gekozen webinar(s) kan bekijken
  • Betalen: U krijgt van ons een factuur via e-mail.
  • Vragen stellen tijdens de uitzending: Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de lesgever via een live chat.
  • Attest: U ontvangt uw deelnameattest in de week nà het volgen van de opleiding én het betalen van de factuur.
  • Bezoek onze FAQ-pagina voor meer praktische informatie

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers