live webinar

De AssurMifid-gedragsregels sinds de omzetting van de IDD-richtlijn (Insurance Distribution Directive) in de Belgische wetgeving: gevolgen hiervan voor de distributeurs in verzekeringen

19 november 2020 @ 09:00 - 12:30

Inschrijven Print sessie

Programma

09u00
Start van de LIVE webinar

Docent: Carl Wtterwulghe heeft ruim 40 jaar ervaring in de verzekeringswereld (o.m. bij Union Fenix Espagnol, Royale Belge, AXA en Delta Lloyd Life). Hij was actief lid van de commissie distributie en de werkgroepen MIFID bij Assuralia en bouwde zo een aanzienlijke kennis op over AssurMiFID en de uitwerking hiervan. Sinds 2014 is Carl Wtterwulghe actief als opleider voor verschillende opdrachtgevers. Ondertussen gaf hij al meer dan 300 opleidingssessies aan 6.500 deelnemers. Hij geeft ook regelmatig opleidingen voor maatschappijen en verzekeringstussenpersonen. Verder begeleidt hij tientallen distributeurs in verzekeringen bij de toepassing van AssurMiFID-gedragregels en de antiwitwaswetgeving.

Tijdens deze webinar wordt de evolutie besproken die de AssurMiFID-gedragsregels hebben ondergaan sinds hun invoering op 1 mei 2015 en na de omzetting van de IDD-richtlijn in de Belgische wetgeving door de wet van 6 december 2018 in voege sinds 28 december 2018. Kom te weten welke gedragsregels ongewijzigd bleven, welke verzacht werden en welke nog verstrengd zijn. Verder zal Carl Wtterwulghe, als specialist, deze vernieuwde spelregels voor de distributeur in verzekeringen op een rij zetten. Dit alles wordt aangevuld met praktijktips uit zijn eigen praktijk. Natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden.

Programma :
• AssurMiFID-gedragsregels sinds de wet 6 december 2018
• Insurance Distribution Directive (IDD) : nieuwigheden
• De AssurMiFID-gedragsregels in de praktijk

12u30
Einde van de LIVE webinar en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

  • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Erkenningen

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 3 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

Confocus E-learning: Live webinar

Het E-learning platform van Confocus biedt u heel wat mogelijkheden!

  • Een live webinar vindt plaats op een vaste datum en uur. Log bij een LIVE webinar tijdig in!
  • Let op: bij uw 1ste inschrijving voor een (on demand of live) webinar krijgt u bijkomend ook een (éénmalige) mail van ons E-learningplatform met de vraag om een persoonlijk profiel aan te maken.
  • Via deze link gaat u naar het e-learningplatform waar u de gekozen webinar(s) kan bekijken
  • Betalen: U krijgt van ons een factuur via e-mail.
  • Vragen stellen tijdens de uitzending: Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de lesgever via een live chat.
  • Attest: U ontvangt uw deelnameattest in de week nà het volgen van de opleiding én het betalen van de factuur.
  • Bezoek onze FAQ-pagina voor meer praktische informatie

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers