on demand webinar

BURGERLIJK RECHT: het nieuwe bewijsrecht

Inschrijven Print sessie

Programma

Duurtijd: 2u

BURGERLIJK RECHT: het nieuwe bewijsrecht

Mr. Nic Clijmans, Clijmans advocaten

De wet van 13 april 2019, verschenen in het Belgisch Staatsblad op 14 mei 2019, inhoudende “invoering van een burgerlijk wetboek en tot invoeging van boek 8 “Bewijs” in dat Wetboek”, voert een nieuw bewijsrecht in onze rechtsorde in, met ingang van 1 november 2020.
Er is geen heuse breuk met het verleden te noteren, doch wel een modernisatie en versoepeling van het bewijsrecht met codificatie van de vaststaande Cassatierechtspraak. Het bewijsrecht wordt in een nieuw jasje gestoken en aangepast aan de huidige maatschappij en de stand van de techniek (digitalisering). Belangrijke rechtspraak van het Hof van Cassatie wordt gecodificeerd (bv. inzake de medewerkingsverplichting van partijen aan de bewijsvoering). Het bewijsrecht wordt aanzienlijk versoepeld: het vrije bewijsrecht wint aanzienlijk aan terrein en bepaalde technieken worden wettelijk verankerd om makkelijker tot bewijs te komen (bv. de regeling omtrent de omkering van de bewijslast en de verlaging van de bewijsstandaard bij het bewijs van oneindig negatieve feiten of quasi-onbewijsbare positieve feiten). Het ondernemingsbewijsrecht wordt ten slotte ook in het Nieuw Burgerlijk Wetboek geïncorporeerd: een belangrijke rol wordt daarbij weggelegd voor 2 commerciële bewijsmiddelen: de factuur en de boekhouding van een onderneming.
Deze webinar beoogt u op overzichtelijke wijze kennis te doen maken met dit nieuwe bewijsrecht, met bijzondere aandacht voor de praktijk.

Prijs

  • Prijs: € 110 (excl. btw)

Hoe betalen?

Erkenningen

OVB: erkend voor 2 punten permanente vorming.

Confocus E-learning

Het E-learning platform van Confocus biedt u heel wat mogelijkheden!

  • Direct kijken: U schrijft zich in voor een online on demand webinar en u kunt, na registratie, onmiddellijk het webinar volgen.
  • Een live webinar vindt plaats op een vaste datum en uur. Log bij een LIVE webinar tijdig in!
  • Let op: bij uw 1ste inschrijving voor een (on demand of live) webinar krijgt u bijkomend ook een (éénmalige) mail van ons E-learningplatform met de vraag om een persoonlijk profiel aan te maken.
  • Via deze link gaat u naar het e-learningplatform waar u de gekozen webinar(s) kan bekijken
  • Betalen: U krijgt van ons een factuur via e-mail.
  • Vragen stellen tijdens de uitzending: Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de lesgever via een live chat.
  • Attest: U ontvangt uw deelnameattest in de week nà het volgen van de opleiding én het betalen van de factuur.
  • Bezoek onze FAQ-pagina voor meer praktische informatie

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers