on demand webinar

Burgerlijk Wetboek 3 | GOEDERENRECHT: algemene bepalingen betreffende zakelijke rechten I publiciteit van zakelijke rechten I indeling van goederen I eigendomsrecht I mede-eigendom

Inschrijven Print sessie

Programma

Duurtijd: 3u

Goederenrecht: algemene bepalingen betreffende zakelijke rechten I publiciteit van zakelijke rechten I indeling van goederen I eigendomsrecht I mede-eigendom

Dhr. Walter Niewold, emeritus-vrederechter, Hasselt

Door de wet van 4 februari 2020 werd een nieuw boek 3 van het Burgerlijk Wetboek goedgekeurd. Het oude boek 2 en 3 werd volledig herschreven en aangepast. De wet werd in het Staatsblad gepubliceerd op 17 maart 2020 en wordt van kracht op 1 september 2021.
Het onderwerp is dus brandend actueel. Heel wat verandert. De zakenrechtelijke regels van het Burgerlijk Wetboek worden geactualiseerd en aangepast aan de noden van de hedendaagse samenleving. In dit eerste gedeelte wordt ingegaan op de algemene bepalingen, de aangepaste en herschreven met betrekking tot de publiciteit van zakelijke rechten. Daarnaast worden de algemene principes van het eigendomsrecht op een rijtje gezet. In het hoofdstuk mede-eigendom wordt ook ingegaan op het appartementsrecht of de gedwongen mede-eigendom van gebouwen en groepen van gebouwen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de wetsaanpassingen ingevolge Covid en de rechtspraak van het Grondwettelijk Hof. In de opleiding wordt een grondig overzicht gegeven van de wetswijzigingen. De wetswijzigingen worden echter ook gekaderd binnen de huidige wettelijke bepalingen, zodat een globaal overzicht mogelijk is. De opleiding wordt gegeven vanuit de praktijk met talrijke praktische voorbeelden en een kritische evaluatie.
Kortom voor de praktijkjurist, EEN AANRADER TOT EN MET!

Prijs

  • Prijs: € 165 (excl. btw)

Hoe betalen?

Erkenningen

Nationale Kamer van Notarissen: erkend voor 3 uren permanente vorming.

BIV: erkend voor 3 uren permanente vorming.

Landmeters-experten: erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 3 punten permanente vorming.

Confocus E-learning

Het E-learning platform van Confocus biedt u heel wat mogelijkheden!

  • Direct kijken: U schrijft zich in voor een online on demand webinar en u kunt, na registratie, onmiddellijk het webinar volgen.
  • Een live webinar vindt plaats op een vaste datum en uur. Log bij een LIVE webinar tijdig in!
  • Let op: bij uw 1ste inschrijving voor een (on demand of live) webinar krijgt u bijkomend ook een (éénmalige) mail van ons E-learningplatform met de vraag om een persoonlijk profiel aan te maken.
  • Via deze link gaat u naar het e-learningplatform waar u de gekozen webinar(s) kan bekijken
  • Betalen: U krijgt van ons een factuur via e-mail.
  • Vragen stellen tijdens de uitzending: Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de lesgever via een live chat.
  • Attest: U ontvangt uw deelnameattest in de week nà het volgen van de opleiding én het betalen van de factuur.
  • Bezoek onze FAQ-pagina voor meer praktische informatie

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers