seminarie

Schenkingen, testamenten en huwelijkscontracten anno 2020: VERPLAATST NAAR 25/09 | de klassiekers van de successieplanning in het licht van het nieuwe erfrecht en huwelijksvermogensrecht

27 maart 2020 @ 09:00 - 13:15

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Inschrijven Print sessie

Inleiding

Coronamaatregelen

De laatste stand van zaken met betrekking tot onze maatregelen rond COVID-19 vindt u hier. Deze pagina wordt steeds geüpdatet met de laatste informatie en is makkelijk toegankelijk via de beige menublak, bovenaan de website.

Vervangdatum

Deze opleiding staat in Gent alvast opnieuw ingepland op 25 september (09u00-13u15), klik hier voor meer info of om u in te schrijven: https://confocus.be/session/schenkingen-testamenten-huwelijkscontracten-25-09-2020/

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Mr. Dirk De Groot, advocaat Sherpa Law

Ook onder het vernieuwde erfrecht en het vernieuwde huwelijksvermogensrecht zal de drievuldigheid van schenking, testament en huwelijkscontract zijn rol blijven spelen. De vragen om de partner te beschermen, om de kinderen te beschermen, om bepaalde goederen aan welbepaalde personen te laten toekomen, om sommige personen maximaal uit te sluiten van de nalatenschap ; die vragen zullen niet veranderen, omdat ze nu eenmaal des mensen zijn.
De spreker behandelt een aantal van deze vragen op grond van de casussen die hij in zijn dagelijkse praktijk van advies en conflict ontmoet en geeft aan op welke manier de klassieke instrumenten hun rol vervullen bij het uitwerken van een degelijke planning onder het nieuwe recht. In de uiteenzetting staan praktische inzichten en oplossingsgericht denken centraal.

13u15
Einde van de opleiding en broodjes

Prijs

  • Prijs: € 225 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (juridisch): Aanwezige gerechtsdeurwaarders ontvangen na de opleiding een (administratief) aanwezigheidsattest waarmee zij een "individuele post factum erkenningsaanvraag" op PE-Online kunnen indienen. Let op: u dient dit binnen de 2 maanden na datum van de opleiding door te geven!

IGO (Instituut voor Gerechtelijke Opleiding): erkenning in aanvraag.

IAB (B0574/2018-09): erkend voor 4 uur permanente vorming.

OVB: erkend voor 4 punten permanente vorming.

Nationale Kamer van Notarissen: erkend voor 4 uren permanente vorming.

BIBF-IBR: erkend voor 4u permanente vorming.

LOCATIE

Holiday Inn Expo Gent

Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers