seminarie

Bijscholing BMO 2020: voedselfraude, wat met al dat gesjoemel?

07 september 2020 @ 20:30 - 23:30

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Inschrijven Print sessie

Programma

20u00
Registratie van de deelnemers met welkomstkoffie en cake

20u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Eveline Notebaert (Q-Support)

Voedselfraude is van alle tijden en tegelijkertijd brandend actueel. In 2013 was er het paardenvleesschandaal. Veel recenter haalden diverse andere fraudegevallen in de voedingssector ook het nieuws, denk maar aan de friponilcrisis. Dit vraagt om verhoogde waakzaamheid, vanuit de overheid en de sector zelf, want productintegriteit moet door elk voedingsbedrijf gegarandeerd kunnen worden.

Tijdens de opleiding wordt nader ingegaan op de definitie van voedselfraude, aangevuld met de evolutie ervan door de jaren heen. Er wordt ook toegelicht welke levensmiddelen hierdoor al in opspraak zijn gekomen en hier dus gevoelig(er) voor zijn. Bijkomend is het vooral de bedoeling de preventieve aanpak van voedselfraude toe te lichten. Er zal stilgestaan worden bij een reeks detectiemethodes en beheersmaatregelen, zodat de garantie op productintegriteit verder kan versterkt worden.

23u30
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 100 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

FAVV: erkend voor 3 uren permanente vorming.

LOCATIE

Holiday Inn Expo Gent

Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers