seminarie

Bijscholing BMO 2020: voedselveiligheid en HACCP

12 oktober 2020 @ 20:30 - 23:30

Berchem (Antwerpen)

Inschrijven Print sessie

Programma

20u00
Registratie van de deelnemers met welkomstkoffie en cake

20u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Prof. Dr. Dirk Adang, verbonden aan de UHasselt & benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad

In de pers verschijnen regelmatig berichten van voedselbesmettingen en voedselintoxicaties. Dergelijke negatieve berichtgeving kan direct en indirect een aanzienlijke financiële impact voor het getroffen bedrijf met zich meebrengen. Bovendien kunnen er rechtszaken en strafrechtelijke sancties volgen. Elke actor in de voedingssector blijft immers aansprakelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de voedingsmiddelen die hij produceert, bewerkt, verhandelt of transporteert. De wetgever verplicht elke operator in de voedselketen om onder meer een autocontrolesysteem dat op het HACCP-principe is geënt in te voeren. Hygiënisch werken en inzicht in de microbiologische grondslagen zijn van primordiaal belang, maar niet voldoende.

In deze bijscholing gaat Prof. Dr. Dirk Adang – verbonden aan de UHasselt en tevens benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad – in op de oorzaken van voedselbesmetting en hoe men preventief maatregelen, zowel op de werkvloer als op het managementniveau kan nemen om dergelijke scenario’s te vermijden.

23u30
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 100 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

FAVV: erkend voor 3 uren permanente vorming.

LOCATIE

Bluepoint Antwerpen (ALM Berchem)

Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers