Chris Schijns

Senior-advocaat AdLex

Mr. Chris Schijns (°1984 Genk) behaalde in juli 2009 met onderscheiding het diploma van master in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel, met als afstudeerrichting publiek- en administratief recht. In januari 2011 vervolledigde hij de permanente vorming klimaat- en energierecht aan het Instituut voor Milieu- en Energierecht aan de K.U.Leuven.

In 2005 behaalde hij reeds met onderscheiding de professionele bachelor rechtspraktijk aan de Provinciaal Hogeschool Limburg.

Tijdens zijn rechtenstudies ontwikkelde hij een uitgesproken interesse voor het (internationale) publiek- en administratief recht. Voortbouwend hierop studeerde hij binnen het kader van Erasmus uitwisselingen eerst aan de Université Robert Schuman te Straatsburg, waar hij tevens stage liep in het Europees Parlement. Daarna studeerde hij tevens aan de University of Malta.

Hij vatte zijn stage in 2009 aan in het advocatenkantoor Monard-D’Hulst te Brussel. In de zomer van 2013 stapte hij over naar het bedrijfsleven, waar hij inhouse legal counsel PPP & Real Estate werd bij de grootste Belgische vastgoedgroep AG Real Estate.

In de zomer van 2014 besliste hij om terug over te stappen naar zijn eerste liefde de advocatuur. Hij is sinds 1 november 2014 werkzaam bij Adlex Advocaten.

Sinds 1 september 2012 is hij ook verbonden met de Katholieke Hogeschool Leuven als gastdocent (inter-)nationaal milieurecht binnen de bachelor na bachelor Advanced Business Management.

Sinds januari 2015 is hij tevens verbonden met de Katholieke Hogeschool Limburg als lector omgevingsrecht (ruimtelijke ordening & milieurecht) binnen de opleiding Bedrijfsmanagement – optie Rechtspraktijk.

Mr. Chris Schijns legt zich toe op het publiek- en administratief recht, in het bijzonder de ruimtelijke ordening, onteigeningen, milieurecht en overheidsopdrachten. Omtrent al deze aspecten spreekt en publiceert hij regelmatig.

Naast zijn interesse in het publiek- en administratief recht, is hij ook sociaal geëngageerd. Via zijn mandaat als voorzitter van de studentenraad van de Vrije Universiteit Brussel in het academiejaar 2008-2009, was hij ook lid van de Raad van Bestuur en het Bestuurscollege van de Vrije Universiteit Brussel, alsmede van de faculteitsraad en het faculteitscollege van de faculteit rechten en tot slot eveneens van de studentenraad van de Associatie Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel.

Mr. Chris Schijns is actueel stichtend lid en bestuurslid van Rotary Club Leuven Brussel Dijleland.

“Goede kennis van zaken”
“Wetgeving is een saaie materie, die toch op een goede manier naar buiten werd gebracht.”
Deelnemers over de opleiding 'Asbest, stof tot nadenken'

Sessions from Chris Schijns: