Christophe Lemmens

Advocaat

Christophe Lemmens studeerde rechten aan de UAntwerpen (cum laude). Tijdens zijn laatste jaar rechten deed hij als aspirant-assistent onderzoek naar nosocomiale infecties in ziekenhuizen. In 2013 promoveerde hij aan de UAntwerpen tot doctor in de rechten op een proefschrift met als titel “De juridische aspecten van aan de wilsverklaringen rond het levenseinde”. Dat proefschrift werd in 2014 bekroond met de tweejaarlijkse wetenschappelijke prijs voor het gezondheidsrecht André Prims. Sinds 2013 is hij ingeschreven aan de balie van Leuven en verbonden aan het kantoor Dewallens & Partners.

Christophe is breed georiënteerd in het gezondheidsrecht en tegelijkertijd nieuwsgierig naar nieuwe subdomeinen. Hij is vanuit zijn academische achtergrond gespecialiseerd in de rechten en plichten van patiënten en medische aansprakelijkheid. Daarnaast heeft hij een unieke expertise opgebouwd in het bestuurlijk gezondheidsrecht (o.a. grondwettelijke bevoegdheidsverdeling, zorgnetwerken).

Christophe is sinds 2014 gastprofessor aan de UAntwerpen waar hij de module patiëntenrechten doceert in het Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (Ahlec). Hij werd in 2008 tijdens het World Congress on Medical Law in Peking uitgeroepen tot eerste laureaat van het Young Researchers Forum. In 2011 kreeg hij als enige laureaat in de sociale en humane wetenschappen een aanmoedigingsbeurs voor jonge vorsers aangeboden door de Onderzoeksraad UAntwerpen.

Christophe werd bij Koninklijk Besluit van 18 april 2017 benoemd tot effectief lid van de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie.

“Goede spreker, weet waarover hij het heeft en weet het goed over te brengen”
Deelnemer over de opleiding 'Rechtsdag 2019 Themazaal verzekeringsrecht | De wet medische ongevallen'

Sessions from Christophe Lemmens: