Dirk De Groot

Advocaat

Dirk is sinds 2001 actief als fiscaal jurist. Aanvankelijk voltijds in de academische wereld, sedert 2010 ook in de advocatuur.

Hij legt hij zich hoofdzakelijk toe op alle aspecten van het familiaal vermogensrecht en de Estate Planning : Hij helpt cliënten bij het georganiseerd overdragen van hun vermogen of onderneming. Als adviserend én pleitend advocaat behandelt hij alle aspecten van nalatenschappen, met inbegrip van procedures voor de burgerlijke en fiscale rechtbanken, alsmede de vereffening en verdeling.

Dirk is een vaak gevraagde spreker op seminaries en studiedagen over de onderwerpen die hij dagelijks in de praktijk behandelt. Hij publiceert geregeld en is de auteur van het Handboek Successierechten (uitgeverij Intersentia).

Hij is vast lid van de Reflectiegroep bij Vlabel omtrent Erfbelasting en Registratiebelasting.

“Heel praktische uiteenzetting, heel goede spreker”
“Leuk en interessant gebracht met veel praktijkvoorbeelden”
“Deze spreker mag gerust vaker geprogrammeerd worden”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2019  - Themazaal familiaal (vermogens)recht | Schenking zonder notariële akte – pistes en valkuilen'

 

“Goede documentatie met passende regelgeving”
"Begrijpelijk en concreet"
“Goede kennis en “entertained” gebracht door Mr. De Groot”
Deelnemers over de opleidingen op de 'Rechtsdag 2018 - FAMILIAAL VERMOGENSRECHT"

 

“Zeer praktijkgericht met duidelijke voorbeelden – Aandacht voor de valkuilen – Informatie over rechtsleer – Tips – Bracht de presentatie op een zeer vlotte manier, aangenaam om naar te luisteren – Ik durf zelfs zeggen één van de meest praktische studiedagen – Dikke pluim!” (met een score van 11 op 10)
“Uitstekende spreker! Proficiat!”
“Zeer mooie, rustige dragende stem – enthousiaste spreker”
“Zeer gepassioneerde spreker met veel ervaring uit de praktijk die praktijkvoorbeelden toelicht”
“Zeer aangenaam”
Deelnemers over de opleiding 'De schenking, het testament en het huwelijkscontract anno 2019: de klassiekers van de successieplanning in het licht van het nieuwe erfrecht en huwelijksvermogensrecht'

Sessions from Dirk De Groot: