Dirk Van Gerven

Partner, NautaDutilh

Dirk Van Gerven heeft een ruime ervaring op het gebied van vennootschaps- en financieel recht. Hij leidt de M&A praktijk van het Brusselse kantoor. 

Hij staat geregeld grote bedrijven bij in reorganisaties, overnames en andere transacties en adviseert beursgenoteerde bedrijven over tal van financiële en vennootschapsrechtelijke zaken.

Dirk studeerde in 1985 af aan de KU Leuven. In 1999 trad hij als partner in dienst van NautaDutilh.

Dirk is zowel toegelaten tot de Balie van Brussel als die van New York. Hij was stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten van Brussel en is momenteel ondervoorzitter van CEPANI. Dirk zit sinds juli 2003 in de raad van toezicht van de FSMA (de Financial Services and Markets Authority), waar hij momenteel de voorzitter van is. Hij is lid van de American Bar Association, de International Bar Association en de New York Bar Association. Hij is ook lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Rechtspersoon en Vennootschap.

Hij publiceert geregeld over onderwerpen van vennootschaps-  en financieel recht. Zijn talloze publicaties hebben geresulteerd in uitnodigingen om op zowel nationale als internationale seminaries te spreken. Hij is onder meer auteur van diverse handboeken over Verenigingen (2004), Stichtingen (2004), Rechtspersonen (2007) en Vennootschappen (2016). Hij schreef ook een boek over gendergelijkheid in de beroepswereld (Alle mensen zijn gelijk, ook vrouwen). Hij is de editor van verscheidene boeken gepubliceerd door Cambridge University Press over de Europese vennootschap (SE), de Prospectus richtlijn, de Openbare overnamebodsrichtlijn, de richtlijn over grensoverschrijdende fusies, de kapitaalrichtlijn en over het beroepsgeheim in de Europese Unie en Amerika.

Sessions from Dirk Van Gerven: