Geert Lenssens

Advocaat-vennoot, SQ Law

Geert Lenssens is advocaat, mediator en plaatsvervangend rechter in de Rechtbank van Koophandel te Gent. Hij heeft zijn kantoor in Brussel en is ingeschreven op het tableau aldaar. Geert Lenssens is als advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht en financieel recht waarbij hij ook praktische verbindingen legt met andere rechtstakken onder meer erfenisrecht en strafrecht. Hij is ook auteur van een boek over oplichting en financiële misdrijven “Belogen en bedrogen” uitgegeven bij Borgerhoff en publiceert regelmatig opinies in vooraanstaande kranten. Hij treedt op als advocaat in geruchtmakende dossiers zoals Fortis, Arco, Lernout & Hauspie en Dieselgate.

Geert Lenssens geeft regelmatig voordrachten en de natuur van zijn beroep is ook een van zijn passies. In zijn voordrachten tracht hij hierbij voortdurend in te pikken op de actualiteit, voorbeelden uit zijn ruime ervaring te bespreken en vooral out of the box te denken.

In elke discipline zijn er de meer praktijkgerichte fijne kneepjes die erg boeiend zijn en die in geen enkel boek zijn. Vergelijk het met een kookboek waaruit recepten worden voorgelezen of het alternatief: een chef die met passie uitlegt hoe je een vis moet fileren om hem dan te marineren in limoen en olijfolie uit umbrië en te serveren in een korstje van walnoten en cornflakes. Ik denk dat je het erg breed kan toepassen, zelfs in fiscaal recht.

 

"Heel heldere uitleg met veel praktijkvoorbeelden"
"Spreker gaat steeds na of er nog vragen zijn"
"Overzichtelijke slides"
Deelnemer, opleiding 'The perfect storm: woelige algemene vergaderingen en tumultueuze raden van bestuur: tips & tricks'

Sessions from Geert Lenssens: