Gregory Verhelst

Advocaat 

Gregory Verhelst is advocaat sedert 2005. Hij studeerde rechten en filosofie aan de KU Leuven.

Hij startte zijn carrière bij het advocatenkantoor Stibbe. In 2006 stapte hij over naar het nichekantoor publiek recht Flamey Advocaten, waar hij in 2013 vennoot werd. Sedert 2016 leidt hij de praktijk administratief recht en omgevingsrecht in de Antwerpse vestiging van CMS.

Gregory wordt algemeen erkend als specialist administratief recht en omgevingsrecht. Hij heeft in de loop der jaren een ruime ervaring opgebouwd in de begeleiding van cliënten in het kader van vergunningsaanvragen, administratieve bezwaar- en beroepsprocedures, gerechtelijke procedures en onderhandelingen met de overheid. Hij voert procedures voor alle Belgische rechtbanken, met inbegrip van het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Hij verleent juridisch advies en juridische bijstand aan ondernemingen, particulieren en (lokale) besturen in Vlaanderen en Brussel.

Gregory publiceert regelmatig in toonaangevende juridische tijdschriften, en is een veelgevraagd spreker op studiedagen en seminaries. Hij is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid, van de kernredactie van het gespecialiseerd tweetalig tijdschrift Publiekrechtelijke Kronieken | Chroniques de Droit Public en van de redactie van de gespecialiseerde boekenreeks Collectie Publiekrecht. Hij houdt ten slotte ook de vinger aan de pols als lid van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht en het Genootschap Advocaten Publiekrecht.

Hij nam in het verleden met succes deel aan verschillende pleitwedstrijden. Zo behaalde hij laureatenplaatsen op de pleitwedstrijd Ridder René Victor van de Antwerpse balie en op het Vlaams Pleitjuweel van de Orde van Vlaamse Balies.

“bondig, nuttig, volledig, zonder poespas”
“goed voorbereid, professionele aanpak”
“zeer duidelijk en praktijkgericht”
“goed te volgen, duidelijke structuur, goede spreker”
Deelnemers over de opleiding 'De omgevingsvergunning en de notariële praktijk'

 

"Gregory Verhelst heeft een bepaalde flair om wetgeving rond het verkavelen interessant te maken."
Deelnemer over de opleiding 'De verkaveling in het kader van de nieuwe omgevingsvergunning'

 

“Fijn dat op voorhand vragen mochten worden doorgestuurd”
“De spreker gaf zeer goede uitleg bij zijn presentatie. De presentatie werd ook aangevuld met voorbeelden uit de praktijk. De spreker kon op alle vragen een duidelijk antwoord geven.”
Deelnemers over de opleiding 'De omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden een stand van zaken'

Sessions from Gregory Verhelst: