Jo Roseleth

Advocaat

Jo Roseleth is sinds 1 september 1998 advocaat (Nederlandstalige Balie te Brussel). Hij heeft zich toegelegd op het fiscaal recht en het vennootschapsrecht. Hij is één van de oprichters van Sherpa Law.

Hoewel Jo zijn cliënteel uiteraard – ook voorafgaandelijk – advies verleent, verdedigt hij met evenveel deskundigheid en enthousiasme zijn cliënten in een administratieve en/of gerechtelijke procedure. Daarnaast staat Jo particulieren en ondernemingen ook graag bij in hun vermogens- en successieplanning.

Zijn dagelijkse advocatenervaring verrijkt Jo door deelname aan de academische wereld (gastprofessor aan de Fiscale Hogeschool en Odisee) en gespecialiseerde studiedagen.

Verder is hij ook lid van de redactieraad van Fiscale Actualiteit en de adviesraad van Accountancy & Fiscaliteit (Wekelijkse nieuwsbrief Standaard Uitgeverij), medewerker rechtspraakrubriek Algemeen Fiscaal Tijdschrift en bestuurder bij de BATL (Belgian Association for Tax Lawyers).

Hij schrijft ook in fiscale tijdschriften, boeken of naslagwerken. Zo is hij co-auteur van  BVBA in de praktijk en NV in de praktijk (Kluwer) – deel Fiscale Procedure en het Fiscaal Procedurezakboekje (Kluwer).

 

Specialisatie

Fiscale geschillenregeling

Vennootschapsbelasting

BTW

Personenbelasting

Internationaal fiscaal recht

Vermogens- en Successieplanning

Fiscaal strafrecht

Ondernemingsstrafrecht

Bestuurdersaansprakelijkheid

Vennootschapsrecht

Sessions from Jo Roseleth: