Kathleen Croes

Conflictbemiddelaar, CONNECT+ en VIA bemiddeling

Medeoprichter van CONNECT+ en VIA bemiddeling, twee samenwerkingscollectieven van erkend bemiddelaars gespecialiseerd in bemiddeling in respectievelijk zakelijke en familiale kwesties. In de zakelijke context bemiddelen we onder meer bij teamconflicten, conflicten tussen vennoten en in familiebedrijven. In de familiale sfeer bemiddelen we onder meer bij echtscheidingen, erfeniskwesties en ouderschapsconflicten. Als trainer leid ik onder meer notarissen en notariëel medewerkers op in bemiddeling voor de Federatie van notarissen. Ik ben verbonden aan het opleidingsinstituut Mediv waar ik bemiddelaars, advocaten, revisoren en andere professionals help hun bemiddelingsvaardigheden te ontwikkelen.

  • erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken: gespecialiseerd in bemiddeling in familiebedrijven en associaties;
  • erkend familiaal bemiddelaar: gespecialiseerd in bemiddeling in echtscheidingen;
  • meer dan 2000 uren bemiddelingservaring, in meer dan 250 cases een bemiddelde oplossing bereikt;
  • medeoprichter groepspraktijk VIA bemiddeling en Connectplus;
  • als trainer verbonden aan Mediv voor het opleiden en bijscholen van bemiddelaars onder meer voor de Vlaamse Federatie van notarissen;
  • licentiaat in de handels- en bestuurswetenschappen optie dienstenmanagement; 
  • jarenlange ervaring in het leiden van een familiale KMO, hetgeen helpt bij het bemiddelen in zakelijke conflicten en in familiebedrijven.

Het geeft me telkens weer voldoening te zien hoe mensen er door een bemiddelende aanpak, ondanks de verschillen en emoties, in slagen te komen tot duurzame oplossingen. Ik ervaar het als zeer verrijkend om mijn taak als conflictbemiddelaar te combineren met mijn opdracht als trainer. Telkens weer beleef ik hoe beide werkzaamheden elkaar versterken en aan elkaar bijdragen. Het geeft me veel voldoening om als trainer met een groep aan de slag te gaan en mijn visie, kennis en ervaring te delen. Dit met als doel samen beter te worden in onze opdracht en ons inzicht in conflicten en de gepaste hantering ervan te verdiepen.

Sessions from Kathleen Croes: