Koen De Backer

Advocaat Desdalex

Koen De Backer startte als bachelor rechtspraktijk op het parketsecretariaat van het hof van beroep te Antwerpen. Na enkele jaren op de afdeling KI en Assisen schakelde hij over naar de documentatiedienst van het parket-generaal, waar hij als sectiehoofd verantwoordelijk was voor de administratieve ondersteuning van de procureur-generaal. In deze functie was hij nauw betrokken bij het algemeen strafrechtelijk beleid en de opvolging van de ontwikkelingen op gebied van de strafprocedure, waardoor hij binnen deze materie een uitgebreide kennis vergaarde.

Vanaf 2013 combineerde hij als werkstudent zijn functie bij het openbaar ministerie met de opleiding Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. In 2017 studeerde hij af met onderscheiding. Zijn thesis rond de elektronische procesvoering in burgerlijke zaken werd bekroond met de Antwerpse balieprijs.

In september 2017 nam hij afscheid van het openbaar ministerie en stapte hij over naar de advocatuur. Onder begeleiding van zijn stagemeester Kris Luyckx verdiept hij zich voornamelijk verder in het strafrecht en strafprocesrecht.

Sessions from Koen De Backer: