Nic Clijmans

In 1996, na drie onderscheidingen en twee grote onderscheidingen, studeerde Mr. Nic Clijmans  af aan de VUB om daarna lid te worden van de Antwerpse balie.

Hij bleef evenwel part-time werkzaam aan de universiteit als praktijkassist voor achtereenvolgens de cursussen zakenrecht en, nog steeds, procesrecht. Hij publiceerde in dat laatste domein verschillende bijdragen. Daarnaast was hij geruime tijd actief als zelfstandig medewerker op het gerenommeerde advocatenkantoor Stibbe te Brussel, alwaar hij cassatiewerk verrichtte.

Mr. N. Clijmans is sinds enkele jaren praktiserend plaatsvervangend rechter in de Ondernemingsrechtbank te Antwerpen, waar hij voornamelijk verzekeringsdossiers en aansprakelijkheidsdossiers beoordeelt als Kamervoorzitter.

Sinds 2018 geeft Mr. Nic Clijmans ook les (ter zake het deskundigenonderzoek) aan de stageschool van de Balie Provincie Antwerpen en is hij bestuurslid in de vakgroep verzekeringen van diezelfde balie.

Voornaamste specialisaties:

  • Verzekeringsrecht (aansprakelijkheden-bouw (BA/ABR/Decenale)-brand)
  • Contracting
  • Vastgoed
  • Aanneming
  • Beroepsaansprakelijkheid

“Overzichtelijke presentatie, vlot uiteengezet en voldoende praktijkvoorbeelden”
“Sympathieke mens, aangename spreker”
“Goede uiteenzetting in verband met nog onzeker materie – voldoende ruimte voor discussie”
“Zeer vlotte spreker, to the point, er werden spontaan vragen gesteld”
“Kort, krachtig, humoristisch. Prima!”
“Uitstekend gebracht”
“Zeer goede inhoud. Heel duidelijk. Weet zeer goed waarover hij praat”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2019 Themazaal burgerlijk recht | Het nieuwe bewijsrecht in burgerlijke en ondernemingszaken'

Sessions from Nic Clijmans: