Pierre-Yves Thoumsin

Advocaat bij de balie Brussel, gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht

Licenciaat in de rechten van de Université catholique de Louvain met de grootste onderscheiding (2008), heeft Mr. Pierre-Yves Thoumsin zijn opleiding aangevuld met een Master in de intellectuele rechten van de Hogeschool Universiteit Brussel (2010). Hij is sinds 2008 lid van de Franstalige orde van de advocaten van de balie te Brussel, die hem als specialist in intellectuele rechten erkende. Zijn praktijk dekt zowel de procesvoering als transacties in dit domein, met een bijzonder interesse voor de bescherming van onderscheidginstekens en design.

Mr. Thoumsin publiceert en geeft lezingen over verschillende ontwerpen verbonden aan deze materies. Hij is daarenboven praktijkassistent in economisch en intellectueel recht en in Europees recht aan de Université libre de Bruxelles en derde beslisser bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie (CEPANI) voor geschillen in verband met « .be » domeinnamen.

In 2015-2016 was Mr. Thoumsin voorziter van de Conférence du jeune barreau van Brussel. Hij is er van overtuigd dat het pleidooi het onderscheidingsteken van de advocaat is en neemt dan ook regelmatig deel aan pleitwedstrijden en heeft meerdere prijzen in België en Canada gewonnen.

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough. (Albert Einstein)

Sessions from Pierre-Yves Thoumsin: