Pieter Van den Broeck

Advocaat-partner, Monard Law

Pieter Van den Broeck studeerde in 2001 af als Licentiaat in de Rechten (UGent) en behaalde in 2003 een Master-na-Master licentie in het vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteiten van Leuven en Brussel. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring en sinds 1 september 2018 benoemd als partner bij Monard Law. Pieter heeft zich gespecialiseerd in het vennootschapsrecht met een focus op corporate en corporate real estate transacties (o.a. fusies, overnames, familiale overdracht, herstructureringen, …) en adviesverlening. Pieter heeft een bijzondere affiniteit met familiebedrijven. Zo volgde hij in 2015-2016 de Executive opleiding “Adviseur van familiebedrijven” aan de EHSAL Management School (Brussel). Pieter wordt o.m. erkend in de Legal500 voor Corporate-M&A en private equity. Hij is verder o.m. actief binnen VOKA en AIJA (International Association of Young Lawyers), waar hij lid is van het Executive Committee.

Pieter Van den Broeck spreekt geregeld op binnen- en buitenlandse seminaries en conferenties over M&A gerelateerde topics. Pieter vertrekt daarbij steeds vanuit zijn praktijkervaring en probeert zoveel mogelijk praktische tips&tricks mee te geven.

“Goed”
“Na de lunch een moeilijke topic op heel boeiende wijze presenteren, dat is een kunst! En Mr. Van den Broeck is een kunstenaar. Knap gedaan!”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2019 Hasselt Themazaal vennootschapsrecht | Conflicten in de vennootschap'

 

“Weet te boeien tot laatste ogenblik. Zéér goed”
“Grondige uiteenzetting van de nieuwe regeling, doch beknopt en duidelijk gegeven”
"Goede verdeling tussen huidig en toekomstig recht”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2018: Themazaal VENNOOTSCHAPSRECHT: de vennootschapsrechtelijke geschillenregeling in het nieuwe vennootschapsrecht'

 

“Vlotte spreker”
“Aangename voorstelling van de problematiek”
“Zeer goede spreker. Duidelijke slides en inhoud aangepast aan het tijdsbestek”
“Zeer goede uiteenzetting en mooie omkadering van het WVV”
“Zeer vlotte spreker, aangename stem, aangenaam goed te volgen ritme”
“Heldere uiteenzetting, to the point, toegankelijk en niet saai – duidelijk, begrijpelijk – interactie tussen beide sprekers zorgt voor aangename dynamiek.”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2018: Themazaal VENNOOTSCHAPSRECHT: impact van het nieuwe vennootschapsrecht op aandeelhoudersovereenkomsten'

 

"Heldere uiteenzetting, to the point, toegankelijk en niet saai"
“Goede kennis en begrijpelijk verwoord”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2018: Themazaal VENNOOTSCHAPSRECHT: impact van het nieuwe vennootschapsrecht op aandeelhoudersovereenkomsten'

 

"Uitstekend!"
Deelnemers over de opleiding 'Prijsmechanismen en –clausules bij overdracht van aandelen, met bijzondere aandacht voor earn-out-constructies bij overdracht van een onderneming"

 

“Proficiat! Moeilijke materie overzichtelijk en helder gebracht. Knap dat bij twijfel teruggegrepen wordt naar de wet.”
Deelnemer over de opleiding: 'Het nieuwe vennootschapsrecht wat is van belang voor de (transactie)praktijk?'

Sessions from Pieter Van den Broeck: