Raf Van Goethem

Advocaat

Raf Van Goethem studeerde rechten aan de KU Leuven (cum laude). Hij was daarna als assistent van Prof. dr. Danny Pieters verbonden aan het Instituut voor Sociaal Recht van de rechtsfaculteit van de KU Leuven. Na zijn stage aan de balie van Brussel vestigde hij zich in 1994 in Leuven en stichtte mee het toenmalige advocatenkantoor Dewallens & Van Goethem.

Raf is binnen het kantoor verantwoordelijk voor het medisch procesrecht. Hij heeft een unieke ervaring en zeer gewaardeerde reputatie opgebouwd in het behandelen en beheersen van individuele en collectieve conflicten tussen ziekenhuisartsen en ziekenhuizen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het medisch aansprakelijkheidsrecht. Over deze onderwerpen geeft hij jaarlijks tientallen lezingen in binnen en –buitenland.

Raf publiceert over medische aansprakelijkheid en over het statuut van de ziekenhuisarts. Hij was in het verleden docent medische aansprakelijkheid aan de Vesaliusleergangen (artsen alumni KU Leuven) en hij is vandaag verbonden aan de EHSAL Management School waar hij doceert in het kader van de programma’s “Algemeen management voor de geneesheren-specialisten” en “Management in de gezondheids- en welzijnszorg”.

Sessions from Raf Van Goethem: