Bouwrecht en verzekeringen: de ABR-polis en de 10-jarige aansprakelijkheid

26 april 2018 @ 13:30 - 17:00

Edegem (Antwerpen)

Inschrijven

Programma

13u00
Registratie van de deelnemers en broodjeslunch

13u30
De ABR-polis en de 10-jarige aansprakelijkheid

Mr. Jo De Haese, advocaat Lydian
Mr. Marijn de Ruysscher, advocaat Lydian

In deze uiteenzetting worden de ABR-verzekering en de 10-jarige aansprakelijkheid vanuit een praktische invalshoek besproken. Het eerste deel behandelt de ABR-verzekering. Na een korte opfrissing van de basisprincipes, wordt stilgestaan bij de basiswaarborg, de facultatieve waarborgen en de uitsluitingen. Het tweede deel behandelt de 10-jarige aansprakelijkheid van aannemers en architecten. Vooreerst worden enkele opvallende recente arresten besproken, nadien wordt dieper ingegaan op de controleverzekering en de (nieuwe) verplichte BA-verzekering voor aannemers.

17u00
Einde van de opleiding en kans tot vraagstelling

Prijs

  • Prijs: € 220 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

IGO: Het Instituut voor gerechtelijke opleiding neemt de inschrijvingskost van deze studiedag ten laste voor alle magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde die effectief deelnemen aan deze studiedag. Voor hen die zich inschreven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Landmeter-experten: Confocus is een door de Federale Raad van landmeters-experten erkende organisator. Deze opleiding is erkend voor 2 uur in het kader van de permanente vorming voor de landmeters-experten (volgens art. 9 Reglement permanente vorming) of voor het aantal BIV-uren, mits erkenning van deze opleiding door het BIV (volgens art. 3 Reglement permanente vorming)

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 3 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

OVB (juridisch): erkend voor 4 punten permanente vorming.

Orde van Architecten: erkend voor 4 uur permanente vorming.

BIV: erkend voor 3,5 uur permanente vorming.

Locatie

Congrescentrum Ter Elst

Kattebroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Routebeschrijving

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers

Pin It on Pinterest

Share This