Dé re­­feren­tie voor ju­ri­­­dische op­­­­lei­­­­dingen

Webinars en opleidingen in diverse rechtstakken

Confocus heeft een uitgebreid gamma aan juridische opleidingen voor advocaten, magistraten, notarissen, gerechtsdeurwaarders en bedrijfsjuristen.

Voor elke specialisatie bieden wij een scala aan actuele onderwerpen. Wenst u zich te specialiseren als curator of schuldbemiddelaar? Lees dan hieronder zeker verder.

Permanente vorming

Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de respectievelijke beroepsinstanties. Meer info over de accreditatie vindt u bij de verschillende opleidingen.

  • Orde van Vlaamse Balies (OVB)
  • Nationale Kamer van Notarissen (NKN)
  • Nationale Kamer voor Gerechtsdeurwaarders (SamTes)
  • Instituut voor gerechtelijke opleiding (IGO)
  • Instituut voor BedrijfsJuristen (IBJ)

Webinar-reeks voor curatoren (32u)

U wenst zich te specialiseren als curator?

Tijdens de curatoropleiding wordt u begeleid door curatoren en advocaten insolventierecht die jarenlang ervaring hebben met de materie en zelf in het werkveld staan. U gaat uiteindelijk weer aan het werk met  hands-on informatie die u meteen kunt omzetten in de praktijk.

De curatoropleiding van Confocus is erkend als bijzondere opleiding voor curatoren!

Curatoren moeten een bijzondere opleiding hebben genoten en de ondernemingsrechtbank heeft recent het functieprofiel, waarbij de “voorwaarden inzake opleiding en bekwaamheid” verder werden gespecifieerd, aangevuld met een aantal noodzakelijke competenties, in het bijzonder wat de verwachte boekhoudkennis betreft. Confocus houdt rekening met dergelijke aanpassingen en past de inhoud van de opleiding dan ook aan waar nodig.

Webinar-reeks schuldbemiddeling (9u)

U wenst zich te specialiseren als schuldbemiddelaar?

In de toekomst zullen niet alleen de openbare of privéschuldbemiddelingsdiensten, maar ook de advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders die als  schuldbemiddelaar willen optreden, erkend moeten worden door de bevoegde overheid.

Bent u schuldbemiddelaar? Of heeft u ambitie om u te specialiseren in deze materie? Verhoog de kansen dat u wordt aangesteld. Doorgaans werken de rechtbanken met lijsten van personen die in het verleden reeds hebben aangetoond dat zij bemiddelingsopdrachten tot een goed einde hebben gebracht.

Onze ‘studiereeks voor schuldbemiddelaars’ komt in aanmerking om op de lijst van schuldbemiddelaars te komen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.