Jacques Van Keirsbilck

Risk and insurance consultant

Jacques Van Keirsbilck behaalde in juli 1972 zijn diploma van licenciaat in de rechten aan de Universiteit van Gent. Tot 1980 was hij als advocaat verbonden aan de balie van Kortrijk. In 1980 maakte hij de overstap naar de verzekeringssector, eerst bij een lokale makelaar in West-Vlaanderen, vervolgens bij Thilly Van Eessel (groep Sedgwick) en Marsh. Hij bekleedde er diverse functies: quality manager, training manager, consultant. Van 2001 tot 2008 was hij werkzaam bij de groep InBev eerst als risk manager, vervolgens als director risk and insurance. Na de herstructurering verliet hij de groep InBev om risk manager te worden bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel.  Sinds 2014 is hij actief als zelfstandig risk and insurance consultant.

Daarnaast is Jacques Van Keirsbilck bij diverse opleidingsorganisaties actief als docent. Vooral in de domeinen van de verzekeringswetgeving en de aansprakelijkheidsverzekeringen.

“Mooie uiteenzetting”
“Interessante materie, goede voorbeelden uit de rechtspraak”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2019 Themazaal burgerlijk recht | Voorontwerp van wet houdende invoeging van de bepalingen betreffende buitencontractuele aansprakelijkheid in het nieuw Burgerlijk Wetboek?'

 

“Goede combinatie van praktijkvoorbeelden, rechtspraak en theorie.”
Deelnemer over de opleiding 'Landverzekeringsovereenkomst: een stand van zaken'

 

“Zeer goede lesgever met sterke juridische kennis”
“Zeer bruikbare info! Duidelijke uitleg! Mogelijkheid vragen OK”
“Heldere en duidelijke uiteenzetting doorspekt met praktijkvoorbeelden”
“Vlot en veel praktijkvoorbeelden”
“Zeer veel casuïstiek, praktische toepassingen (goed!) – Persoonlijk mag er voor mij zelf nog meer rechtspraak-rechtsleer worden geciteerd met bronvermelding – Vlotte, ervaren spreker met zeer aangename interactie met publiek. Er is ruimte voor discussie en debat. Voor mij één van de betere lectoren bij Confocus!”
Deelnemers over de opleiding 'Ondernemingsverzekeringen: juridische en verzekeringstechnische knelpunten van productaansprakelijkheid en B.A. na levering'

 

“Mooie uiteenzetting”
“Interessante materie, goede voorbeelden uit de rechtspraak”
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2019, Themazaal burgerlijk recht | Voorontwerp van wet houdende invoeging van de bepalingen betreffende buitencontractuele aansprakelijkheid in het nieuw Burgerlijk Wetboek?'

 

“Zeer Goed”
“Interessant met veel praktische voorbeelden”
Deelnemers over de opleiding 'Ondernemingsverzekering: bedrijfsschadeverzekering'

 

“Grote expertise, veel praktijkervaring en daarmee leuke uiteenzetting, maar daarom ook moeilijk om zich aan de timing te houden”
“Goed gebruik van voorbeelden ter toelichting”.
Deelnemers over de opleiding 'Rechtsdag 2018, Themazaal VERZEKERINGSRECHT: productaansprakelijkheid en verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid “Na levering”

Sessions from Jacques Van Keirsbilck: